Schonen+geeft+meer+levend+geboren+biggen
Nieuws
©

Schonen geeft meer levend geboren biggen

Cijfers AgriSyst wijzen uit dat geschoonde granen in premium opfokvoer leidt tot 0,3 meer levend geboren biggen bij 1e worps. In 2015 heeft De Heus premium opfokvoer met geschoond graan geïntroduceerd. Dit premium voer werd onder andere ontwikkeld om de negatieve effecten van mycotoxinen op de vruchtbaarheid van fokgelten tegen te gaan. Cijfers uit de centrale database van AgriSyst laten opvallende veranderingen zien.

Graan schonen
Door het graan voor dit premium voer dubbel te schonen middels de Blazee-2 methode (blazen en twee keer zeven) worden de mycotoxinen er grotendeels vooraf uitgehaald. Volgens De Heus werkt dit vele malen beter dan achteraf mycotoxinebinders toevoegen.
Uit cijfers van AgriSyst van oktober 2015 tot en met september 2016 blijkt dat deze insteek inderdaad zijn vruchten afwerpt en dat premium opfokvoer bijdraagt aan een betere vruchtbaarheid en dus meer levend geboren biggen bij de gelten. In de cijfers zijn de klanten van De Heus vergeleken met het gemiddelde van de centrale database fokzeugenbedrijven.

AgriSyst - 1e worps levend geboren (okt 2015 - sept 2015)Mycotoxinebelasting
Uit allerlei onderzoeken blijkt dat de mycotoxinebelasting in grondstoffen toeneemt. De gevolgen hiervan kunnen goede resultaten van veehouders danig in de weg staan. De praktijk laat nu zien dat premium voeders met geschoonde granen een prima oplossing kunnen zijn om de negatieve effecten van mycotoxinen tegen te gaan.

AgriSyst - Levend geboren per worp (okt 2015 - sept 2015)

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer