Vergeten+vlees+positioneren+in+Berlijn
Nieuws
©

Vergeten vlees positioneren in Berlijn

Eerlijk leven, eerlijk inkopen en eerlijk produceren. Dat is tijdens de internationale Grüne Woche in Berlijn een centraal thema voor de Duitse overheid. Een wereld zonder honger moet mogelijk worden door middel van eerlijke inkoop en innovatie.

Het Platform Varkensvleesketen, de samenwerking tussen COV, Nevedi en POV zal ook weer samen optrekken op tijdens die agrarische beurs voor consumenten en producenten van voedsel. Deze beurs duurt van 20 tot en met 29 januari. Op de beursvloer gaat het Platform ‘vergeten vlees’ aanbieden. EZ-staatssecretaris Martijn van Dam zal tijdens een werkbezoek als een van de eerste gasten daarvan gaan proeven.

Ook presenteert het platform in het Holland Paviljoen de ‘Schlachtplatte’ van Nederlands varkensvlees. Hiermee positioneren ze het als meest duurzame vlees. In het startweekend verzorgt het platform een bijdrage over integrale duurzaamheid van de Nederlandse varkensvleesketen. Samen vormen die ketenpartijen de basis voor maatschappelijk verantwoord geproduceerd en tegelijk ook een (h)eerlijk product. De varkensvleessector werkt op basis van zorgvuldig grondstof- en energiegebruik, een goede diergezondheid, de zorg voor dierenwelzijn en het milieu, en met een onberispelijke kwaliteit en een gegarandeerde voedselveiligheid van de eindproducten.

Een kok zal rookworst bereiden zodat beursbezoekers kunnen proeven van het heerlijke Nederlandse varkensvlees. Er is informatie over ‘vergeten vlees’-recepten zoals bloedworst en buikspek, waarin zeer voedzame, maar minder gangbare delen van het varken zijn verwerkt. Zo maakt het Platform helder, dat alles van een varken een goede bestemming moet krijgen. Vergeten varkensvlees willen ze in ere te helpen herstellen op kernmarkten, zoals Nederland en Duitsland.

Meer informatie over de Grüne Woche.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer