Weinig+Duitse+vegetari%C3%ABrs
Nieuws
©

Weinig Duitse vegetariërs

Er zijn minder vegetariërs in Duitsland dan mogelijk gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek door het Duitse Robert Koch-Institut. Maar vier procent van de volwassenen is vegetarisch, eerder onderzoek kwam tot 7 procent, meldt Foodlog.

Er zijn minder vegetariërs in Duitsland dan mogelijk gedacht. Dat is de conclusie van een onderzoek door het Duitse Robert Koch-Institut. Maar vier procent van de volwassenen is vegetarisch, eerder onderzoek kwam tot 7 procent, meldt Foodlog.

Het onderzoek heeft gekeken naar de werkelijke eetgegevens van bijna 7.000 personen in de periode 2008-2011. Uit het onderzoek blijkt dat er verschillen zijn tussen mannen en vrouwen en tussen verschillende leeftijdsgroepen. Vrouwen zijn vaker vegetariër (6,1 procent) dan mannen (2,5 procent). In de leeftijdscategorie 18 tot 30 jarigen is het aandeel vegetariërs het grootste met gemiddeld 7 procent (9,2 procent vrouwen en 5 procent mannen).

Foodlog meldt dat de uitkomsten van het Robert Koch-Institut afwijken van een onderzoek door bureau Mintel in 2015. Toen zei 7 procent van de mensen vegetariërs te zijn en in de groep 18 tot 30 jarigen zei toen 15 procent van de mensen dat ze vegetariër zijn.

Het aantal van 4 procent vegetariërs in Duitsland komt redelijk overeen met de cijfers in Nederland. Volgens onder andere onderzoek door Wageningen UR is 4,5 tot 5 procent van de Nederlanders vegetariër.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer