Achteruitgang+varkensstapel+Duitsland+stopt
Nieuws
©

Achteruitgang varkensstapel Duitsland stopt

De achteruitgang in de Duitse varkensstapel is in november gestopt. Voor het eerst sinds twee jaar is er sprake van een lichte toename met 125.000 varkens ten opzichte van mei. Dat komt enkel en alleen door een toename van het aantal vleesvarkens, blijkt uit de cijfers van Destatis het Duitse statistiekbureau.

 

De achteruitgang in de Duitse varkensstapel is in november gestopt. Voor het eerst sinds twee jaar is er sprake van een lichte toename met 125.000 varkens ten opzichte van mei. Dat komt enkel en alleen door een toename van het aantal vleesvarkens, blijkt uit de cijfers van Destatis het Duitse statistiekbureau.

Ondanks de lichte groei van een half procent zijn er nog steeds ruim 1 miljoen varkens minder dan bij de top in november 2014. Toen waren er in totaal 28,3 miljoen varkens in Duitsland.

De toename van het aantal vleesvarkens is volledig verantwoordelijk voor de groei van de varkensstapel. Van mei tot november groeide het aantal vleesvarkens met 436.900 dieren naar 12,2 miljoen vleesvarkens. Daarentegen daalde het aantal biggen met 154.400 dieren naar 7,9 miljoen biggen. Het aantal jonge varkens (vleesvarkens en gelten) is gedaald met 149.400 dieren. Resteert een daling van het aantal zeugen met 7.600 dieren.

Ook in Duitsland blijft het aantal varkensbedrijven dalen. In twee jaar tijd zijn 2.400 bedrijven gestopt. Er zijn nu nog 24.400 bedrijven met varkens die gemiddeld 1.118 dieren huisvesten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer