Evolueren+naar+hogere+varkensgezondheid
Nieuws
©

Evolueren naar hogere varkensgezondheid

Het Evoluon in Eindhoven staat op 17 januari 2017 in het teken van het buiten de deur houden van varkensziektes. Daar organiseren PIC Nederland, Coppens Diervoeding en Boerderij de elfde editie van het praktijksymposium hogere varkensgezondheid. Om diergezondheid te borgen, is er volgens de organisatie continu aandacht nodig voor het buiten de stallen houden van kiemen. Zo wordt de voortgang van het project ProHealth toegelicht. Dat gaat over onderzoek naar risicofactoren van productieziekten op varkensbedrijven in Nederland en België.
Op de steeds groter wordende varkensbedrijven is en blijft het een uitdaging om diergezondheid te managen. Het vraagt een grote inzet en een duidelijke samenwerking met alle betrokken partijen. Door volgens een vaste omschrijving de diergezondheid te verbeteren is in de hele varkensketen winst te boeken. Goede marges zijn alleen te halen als biggen en vleesvarkens voldoen aan de juiste specificaties en het gewenste eindproduct in de winkel komt te liggen. Ook wordt de opvolger van varkenshouder Koen Wouters bekend, die nam de innovatieprijs ‘Varkens gezonder produceren’ in januari 2016 in Venray in ontvangst.
Bezoekers kunnen ook enkele kleinere sessies volgen over onder meer biosecurity (Bio-saai-curity?), luchtfiltering, depop repop, truck cooking en voeren op gezondheid.
Deelname voor varkenshouders is gratis.

Meer informatie en aanmelden.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer