Voorlopig+geen+milieu+in+Beter+Leven
Nieuws
©

Voorlopig geen milieu in Beter Leven

Het opnemen van milieumaatregelen in het Beter Leven Keurmerk is op de lange baan geschoven. Voordat er maatregelen komen, zullen de effecten onderzocht moeten worden vindt de Dierenbescherming. Maar de financiering van dit onderzoek komt niet rond.

Het opnemen van milieumaatregelen in het Beter Leven Keurmerk is op de lange baan geschoven. Voordat er maatregelen komen, zullen de effecten hiervan onderzocht moeten worden vindt de Dierenbescherming. Maar de financiering van dit onderzoek komt niet rond.

De Dierenbescherming en Natuur & Milieu willen al enige tijd ook milieumaatregelen in het Beter Leven Keurmerk opnemen. Vorige week dienden de PvdA-Kamerleden Rien van der Velde en Tjeerd van Dekken nog een motie in over de verbreding van het Beter Leven Keurmerk met milieucriteria. Die motie is op 29 november verworpen.

Volgens woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming komt er nu dan ook geen geld vanuit de overheid voor onderzoek naar maatregelen op het gebied van milieu die binnen het Beter Leven Keurmerk passen. Daar zal op een andere wijze financiering voor moeten komen.  Om welke maatregelen het gaat wil Dorland op dit moment niet kwijt. “We willen eerst onderzoeken wat de effecten van de maatregelen zijn.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer