Bedrijfskantine+vol+collega%27s
Blog
©

Bedrijfskantine vol collega's

De beurs in Hardenberg is een relatiebeurs waar netwerken de boventoon voert. Voor ons is het lekker dichtbij, dus zijn we elk jaar van de partij. De stands zijn niet enorm groot met hier en daar wat stalinrichting, roosters of andere bedrijfsbenodigdheden.

Bij binnenkomst word je al geselecteerd op diersoort. Via ‘keycord roze’ was ik herkenbaar voor de sector varkens. Op de beursvloer hield ik automatisch alle roze halsbanden in de gaten en of ik die persoon zou kennen. En jawel hoor, onderweg van stand naar stand en tussen de broodjes beenham, soep en boerenkool door, kwamen ik veel collega’s tegen. Marije is al 25 weken zwanger en Jos stond op de gang tussen twee hallen op collega Pieter te wachten. En zo praat je weer over mest, varkensprijzen, kinderen en ontwikkelplannen. Een leuke mengeling van gespreksonderwerpen. Als varkenshouder heb je blijkbaar een heel bijzonder en boeiend leven. Er is altijd wel wat te melden, er verandert veel en als bikkels ploeteren we door.

Natuurlijk heb ik ook nogal wat stands bezocht en bijgepraat. Maar echt heel veel nieuws was er volgens mij niet. Nog wel wat roosters, panelen en deuren bekeken. En ideeën opgedaan voor de nieuw te bouwen biggenstal.
Opvallend is dat ik steeds de vraag kreeg of ik mijn bonnenboekje of ingevulde kaart bij mij had. Nee, natuurlijk niet. Maar er zijn blijkbaar mensen die ze allemaal verzamelen en netjes invullen. In ruil daarvoor krijgen ze een leuke attentie op de beurs. En een week daarna een mailbox vol reclame. Alleen door Cor van de K.I. heb ik mij laten verleiden. Ik kon wel 100 doses sperma winnen als ik het goede antwoord gaf. Ja, voor zo’n nuttige prijs wil ik mij natuurlijk wel inspannen.

Met een wrap ‘bruine bonen met pittig gehakt’ in de hand, heb ik in een hoek ook nog even mensen zitten kijken. Dat blijf ik altijd super boeiend vinden. Zit er een verschil tussen de dragers of draagsters van een roze, gele of blauwe halsband? Bijzonder vond ik een dame met nette rok en deftige schoenen: Zij liep alle stands af voor gratis materialen. Beladen met emmers vol voerscheppen, pennen en folders komt zij denk ik de winter wel door. De beurs lijkt wel een bedrijfskantine vol collega's.

Sabine Grobbink
Varkenshoudster

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer