Twee+weken+aandacht+voor+voedselinnovaties
Nieuws
©

Twee weken aandacht voor voedselinnovaties

Tot en met 25 oktober staan tijdens de tweede editie van de Dutch Agri Food Week voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie centraal. Boeren, retailers, toeleverende en verwerkende bedrijven, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en gezond voedsel.
EZ-staatssecretaris Martijn van Dam opende het landelijke publieksevenement in attractiepark De Efteling. Van Dam liet de aanwezige kinderen zien dat gezond eten ook fun kan zijn. Hij nam een Gulle knapzak aan die vol zat met groentefriet, bietenburgers en zwarte rijst-popcorn.

De Nederlandse agrifoodsector staat internationaal bekend als innovatief en efficiënt, stelt Van Dam. "Met de toepassing van de nieuwste innovaties uit de hightech en ICT kunnen we die positie verder versterken. Dat draagt bij aan de wereldwijde opgave om genoeg eten te produceren op een duurzame manier, en biedt ook kansen voor onze export.”

Nederland werkt volgens hem hard aan allerlei innovaties. Overal ter wereld zullen mensen langer leven en gezonder en fitter door het leven gaan. Voorbeelden hiervan zijn de ontwikkeling van gewassen met extra eiwitten en vitaminen, maaltijden met minder zout en meer smaak en personalized nutrition om fit te blijven of sneller beter te worden.

ZLTO-directeur Elies Lemkes-Straver vertelt namens Dutch Agri Food Week. “Plezier en gezond eten horen bij elkaar. We werken met een heleboel organisaties, kennisinstellingen en bedrijven aan een gezonde toekomst. Er wordt in Nederland veel onderzoek gedaan naar voeding en gezondheid en we krijgen daar steeds meer inzicht in. Dutch Agri Food week laat mensen kennis maken met hun voedsel. Deze openheid is zeer belangrijk; mensen willen weten hoe hun eten gemaakt wordt, wat de impact is op de aarde, de dieren en de gezondheid van onze kinderen. Iedereen kan kennis maken met ons voedsel. Behalve deze maatschappelijke relevantie is de economische kracht van de sector groot. Wat betreft omzet, toegevoegde waarde, productie en werkgelegenheid is de agrifood-sector de grootste sector van Nederland."

Lees meer op de speciale website.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  12° / 9°
  90 %
Meer weer