Dierenbescherming+dupe+van+autobrand
Nieuws
©

Dierenbescherming dupe van autobrand

De Dierenbescherming zet zich samen met LTO Nederland, de Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR), het Verbond van Verzekeraars en de Rijksoverheid in om dieren beter te beschermen tegen brand. Ook spannen ze zich samen in om het aantal stalbranden en het aantal dieren dat omkomt bij een stalbrand fors te verminderen. Wrang is dat de Dierenbescherming onlangs zelf de dupe is geworden van brand.

De organisatie meldt dat een dierenambulance die gebruikt wordt om voorlichting te geven op scholen, in brand is gestoken. De auto is zo zwaar beschadigd, dat hij onbruikbaar is geworden. Ook het voorlichtingsmateriaal in de ambulance is bij de brand verwoest.

De Dierenbescherming noemt het verlies van de dierenambulance een grote strop. Het is gemeld bij de verzekering, maar het vervangen van de wagen gaat veel geld kosten en er zal nog de nodige tijd overheen gaan. Toch wil de organisatie zo snel mogelijk de voorlichting op scholen oppakken. Het bedrag voor de aanschaf van nieuw voorlichtingsmateriaal beloopt al snel zo'n 10.000 euro. Met de hulp van onder andere RTV Utrecht is de organisatie een publieke inzamelactie begonnen om deze onverwachte kostenpost op te kunnen vangen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer