Zo%C3%B6nosenverantwoord+bedrijf+even+gratis
Nieuws
©

Zoönosenverantwoord bedrijf even gratis

Voor commerciële bedrijven met varkens is interessant om zich voor 15 augustus aan te melden voor het GD Keurmerk Zoönosen. Dan is het gratis voor 2016. Als varkenshouder toon je aan dat je voldoende maatregelen neemt om zoönosen te voorkomen en de kans op besmetting op je bedrijf te beperken.

Voor commerciële bedrijven met varkens is interessant om het GD Keurmerk Zoönosen nu aan te vragen. Als varkenshouder kun je daarmee bezoekers laten zien dat je voldoende maatregelen neemt om zoönosen te voorkomen en de kans op besmetting op je bedrijf te beperken. Zoönosen zijn ziekten die van dier op mens overdraagbaar zijn zoals deze voor varkensbedrijven. Het geeft bovendien een positieve uitstraling aan een varkensbedrijf.

Als je je vóór 15 augustus aanmeldt voor het GD Keurmerk Zoönosen aanvraagt, ontvang je het Keurmerk in 2016 gratis, mits voldaan aan de voorwaarden. Onder meer dient een varkenshouder de speciale checklist in te vullen samen met de dierenarts en naar GD te sturen voor 1 oktober. Vanuit de GD ontvangt de veehouder een score voor de zoönosepreventie op zijn bedrijf en worden punten voor verbetering aangegeven. De score dient minimaal 60 procent zijn (van de 100 procent) om een zoönosenverantwoord bedrijf te hebben. Dan ontvangt een veehouder een keurmerkbordje met daarop de keurmerkzegel 2016. De toekenning wordt elk jaar opnieuw getoetst via de eigen dierenarts.

Een jaarabonnement kost 74 euro vanaf 2017. Het Keurmerk Zoönosen is jaarlijks opzegbaar.

Klik hier voor de checklist van GD.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer