Productie+daalt%2C+goede+prijsverwachting
Nieuws
©

Productie daalt, goede prijsverwachting

De productie van varkensvlees in Duitsland is in het eerste kwartaal met 2,4 procent gedaald. Er zijn minder vleesvarkens vanuit Duitsland zelf geslacht en juist meer vanuit het buitenland. Dat meldt ISN.

Vorig jaar is de daling van de zeugenstapel al ingezet. De gevolgen voor de vleesvarkensproductie worden nu in Duitsland merkbaar. In totaal werden er in het eerste kwartaal 14,6 miljoen varkens geslacht. Dat zijn er 379.000 minder dan vorig jaar. Vanuit het buitenland groeide de import met 49.600 dieren (4,4 procent) vanuit Duitsland zelf daalde de aanvoer met 428.600 dieren. De daling in aantal dieren komt daarmee uit op 2,5 procent. Door iets hogere slachtgewichten daalde de productie van varkensvlees met 2,4 procent.

Door de dalende productie, het aantrekken van de Aziatische markten en het barbecue-seizoen zijn de vooruitzichten voor de prijzen goed.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  5° / -1°
  20 %
 • Vrijdag
  6° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  9° / 5°
  60 %
Meer weer