Russische+markt+tot+eind+2017+dicht%3F
Nieuws
©

Russische markt tot eind 2017 dicht?

De toegang tot de Russische afzetmarkt voor varkensvlees zal zeer waarschijnlijk op de langere baan geschoven worden. Rusland bereidt zich voor op het verlengen van het handelsembargo tot eind 2017.

De Russische ministerie van Landbouw heeft daartoe een ontwerpplan opgesteld. Het huidige embargo loopt tot eind juli. De toegang van diverse agrarische producten waaronder varkensvlees uit de EU en de VS zal dan niet eerder plaatsvinden dan begin 2018. Een geleidelijke vermindering van de sancties kan een optie zijn in de richting van die nieuwe voorgestelde einddatum. Dit meldt The Pig Site.

De handelsbarrière voor de import van vlees, vis, zuivel en groenten en fruit werd in augustus 2014 door de Russische autoriteiten opgelegd als vergelding voor westerse sancties als gevolg van de crisis in Oekraïne.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer