Dalend+varkensaanbod+aanjager+prijsstijging
Nieuws
©

Dalend varkensaanbod aanjager prijsstijging

De rendementsverwachting voor 2016 tendeert na een slecht 2015 naar het langjarig gemiddelde, meldt ING in haar vooruitzicht agrarische sector. Het hoge Europese productievolume drukt weliswaar de huidige varkensprijzen, maar het stijgende prijsniveau van biggen wijst op dalende aantallen vleesvarkens op termijn.

Bovendien loopt de export naar landen buiten Europa op dankzij een weer stijgende consumptie van varkensvlees, vooral in China.

Mogelijk ontstaat er door de betere inkomsten voor varkenshouders weer wat ruimte om te reserveren. Diverse verplichte investeringen zijn volghens ING achter de rug waardoor sommige varkenshouders weer kunnen investeren in rendementsverbetering.

Ook de ombouw naar het ‘Varken van morgen’ lijkt volgens ING sneller te verlopen dan verwacht. Pas als de vierkantsverwaarding van het varken verder doorzet, lopen de verdiensten voor de boer verder op, aldus ING.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer