32+uur+hacken+op+varkensbedrijf+toekomst
Nieuws
©

32 uur hacken op varkensbedrijf toekomst

Hoe kan technologie varkenshouders helpen aan een duurzame en toekomstbestendige bedrijfsvoering. Op 8 en 9 juli organiseert FarmHack.nl hiertoe een 32 uur durende hackathon

In deze technologische marathon gaan varkenshouders en experts op het gebied van sensoren, datagebruik en andere nieuwe technologie op zoek naar een oplossing.

De FarmHack in Sterksel is een initiatief van Nienke Dirx-Kuijken innovatiemanager bij VIC Sterksel. Op een varkensbedrijf is dierherkenning al mogelijk, wordt al veel gemeten en daar komen steeds meer cijfers bij. Met de technologie die momenteel al beschikbaar is en verder wordt ontwikkeld is het mogelijk om heel veel informatie te koppelen en door te sturen.

Dat biedt opties voor de ontwikkeling van innovatieve houderijsystemen, met technologische toepassingen. Door het gebruik van de nieuwste technieken kan het gemakkelijker worden om het management in deze houderijsystemen rond te zetten.

Verder bieden de nieuwe technieken goede opties tot productie in korte ketens waarbij consumenten rechtstreeks informatie krijgen. In de hackathon gaan de deelnemers in drie groepen nieuwe systemen ontwikkelen die optimaal gebruik maken van alle nieuwe technieken.

Aanmelden voor deelname kan via deze website.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer