Maatregelen+brand+ook+op+bestaand+bedrijf
Nieuws
©

Maatregelen brand ook op bestaand bedrijf

Bestaande bedrijven krijgen in de toekomst te maken met maatregelen om de gevolgen van brand te beperken. Zoveel valt op te maken uit het antwoord van staatssecretaris Martijn van Dam op vragen van kamerlid Tjeerd van Dekken.

De vragen werden gesteld naar aanleiding van de recente brand op het bedrijf in Oirschot. Dit bedrijf viel niet onder de nieuwe regels over brandveiligheid in het aangepaste Bouwbesluit van 1 april 2014.

Omdat het een ouder bedrijf betreft verwijst Van Dam naar het Actieplan Stalbranden. Dat zal eind dit jaar worden geëvalueerd. In dit Actieplan zal ook worden gekeken naar de mogelijkheden om de brandveiligheid in bestaande stallen te verbeteren. Van Dam verwacht dat hij de resultaten in het eerste kwartaal van 2017 aan de Tweede Kamer kan melden. Als blijkt dat er onvoldoende voortgang is geboekt zal hij dan gelijktijdig aanvullende maatregelen aan de Kamer sturen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer