Studiemiddag biomassa bij varkenshouder

Varkenshouders die op hun energiekosten willen besparen kunnen woensdag 11 mei (13.00 tot 15.30 uur) naar een studiemiddag. Op het bedrijf van Sjef van den Nieuwelaar in Roosendaal is te zien hoe een biomassaketel in de praktijk werkt.

De studiemiddag wordt georganiseerd door stichting Probos en ZLTO. Stichting Probos zet zich al 50 jaar in voor duurzaam bosbeheer en duurzame bosketens.

Op allerhande vragen over het stoken van biomassa voor eht verwarmen van stallen krijgen de deelnemers een antwoord. Waar moet je op letten bij de aanschaf? Hoe kun je subsidie aanvragen. Zijn houtpellets of houtsnippers de beste brandstof? Wat zijn de vergunningsvereisten en hoe ziet het financiële plaatje er uit?

Van de Nieuwelaar gebruikt al sinds 2009 een biomassaketel. Hij verwarmt daar de kraamstal en stallen voor gespeende biggen mee. Die ketel is volgens hem een goede investering: “Volgens mij is het de enige investering in duurzame energie die rendabel is. Maar je moet er geen natuurhout in gaan gebruiken.”

Meer informatie en aanmelden bij deze ZLTO-pagina.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer