NVV is uit op eerherstel varkenshouders

Volgens de NVV-voorzitter Ingrid Jansen rieken de zware beschuldigingen die de voorman van Varkens in Nood, Hans Baaij, bij AvroTros Radar uitte, naar smaad. Daarom overweegt de NVV of er stappen genomen kunnen worden tegen de Stichting Varkens in Nood en de directeur.

Baaij stelde op 1 februari in een uitzending van Radar meerdere malen dat gangbaar varkensvlees ‘onrechtmatig wordt geproduceerd’. Dit deed hij zonder onderbouwing met concrete cijfers of processen-verbaal en verwees alleen maar naar het eigen rapport ‘120 misstanden in de varkenshouderij’. Dit rapport uit 2015 is volgens Jansen gebaseerd op oude (onderzoeks-)gegevens en ook hiervan heeft de NVV destijds openlijk afstand genomen.

Tevens verwijt de NVV AvroTros Radar dat er geen wederhoor is toegepast. De Nederlandse varkenshouder anno 2016 ondervindt van deze eenzijdige berichtgeving veel hinder, vindt de NVV-voorzitter. “En als het geen smaad is, dan is het op zijn minst een laffe manier om de Nederlandse varkenshouders, die moeten voldoen aan de strengste wetten in Europa, in een kwaad daglicht te zetten. Wij willen eerherstel.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer