Wouters troeft mededingers af

Tijdens het tiende Hogere Varkensgezondheid Praktijksymposium in Venray, kwam zeugenhouder Koen Wouters uit Bergeijk als de grote winnaar uit de bus. Uit de handen van de kersverse manager van Varkens Innovatie Centrum Sterksel en juryvoorzitter Theo Duteweerd, mocht een ontroerde Wouters de prestigieuze Innovatieprijs in ontvangst nemen. Hiermee is hij opvolger van varkenshouder Eric Stegink uit Bathmen.
Innovator Wouters won de strijd van de twee andere genomineerden: ‘doorzetter’ Martin van de Peut uit Marknesse en ‘intermediair’ Janneke Janssens van De Snuitgeverij en uitgever van Varkens.nl.

Koen wist het publiek aan te spreken met zijn innovatieve kraamstalontwerp. Zeugen komen om te werpen in kraamhokken met inventieve extra’s, zoals afgeronde hoeken en een microklimaat om het verkleumen van biggen te voorkomen. Na ruim een week gaan de zeug en haar biggen naar een eenvoudiger hok waarin de zeug los kan lopen.

Wouters gaf aan dat nog niet alle knelpunten van het innovatieve houderijconcept zijn opgelost, maar hoopt dat collega-varkenshouders wat leren van zijn ervaringen. Een zichtbaar trotse Koen bedankte zijn medewerkers en alle partijen die hem geholpen hebben om de innovatieve zeugenstal te kunnen realiseren en steunen om zeugenhouder te kunnen blijven. Uiteraard bedankte hij ook zijn familie en met name zijn pa, die hem door dik en dun heeft gesteund.

Janneke Janssens bood de bokaalwinnaar aan dit jaar podium te geven via Varkens.nl.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer