Benieuwd naar volgende stap

Het actieplan Vitale Varkenshouderij is positief ontvangen door staatssecretaris Martijn van Dam (EZ). Tijdens het gesprek met de regiegroep gaf hij aan benieuwd te zijn naar de volgende stappen in het actieplan.

Tijdens het kennismakingsgesprek met de regiegroep kwam onder andere het kwaliteitssysteem Holland-varken aan de orde. Dit ketenkwaliteitssysteem moet zorgen voor een sterkere structuur en betere samenwerking in de sector. Om zo de positie van de Nederlandse varkenshouderij te versterken en te zorgen dat varkenshouders meer rendement uit hun bedrijf halen. Een belangrijk thema hierbij is de verwerking en het tot waarde brengen van dierlijke mest. Net als mogelijke faciliteiten voor stoppende varkenshouders en collega’s die met hun bedrijf willen verplaatsten.

De regiegroep staat onder leiding van oud-minister Uri Rosenthal. In de regiegroep nemen de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), de Rabobank en het Ministerie van Economische Zaken deel. POV-voorzitter Ingrid Jansen en vicevoorzitter Eric Douma vonden het gesprek met Van Dam goed en constructief.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer