Vernieuwen voerproductie kost 28 miljoen

Agrifirm Feed gaat 28 miljoen euro investeren in een totale renovatie van de productielocatie voor varkensvoeders in Veghel. De complete inrichting van deze voerfabriek vernieuwd. In het investeringsproject worden de bestaande pers-, maal- en menglijnen vervangen door nieuwe, moderne apparatuur.

Ook wordt er een knip gemaakt in de voerproductie. De locatie Veghel bestaat uit twee productie-units waarin tot nu toe alle soorten varkensvoer worden gemaakt. Na de vernieuwing zijn de productielijnen voor voer voor lacterende zeugen en biggen gescheiden van die voor vleesvarkens en dragende zeugen. Deze renovatie zorgt volgens Agrifirm voor verdere verbetering van de voerkwaliteit en een hogere efficiëntie.

Met de specialisatie naar twee verschillende voerlijnen kan Agrifirm nog beter inspelen op de wensen van de markt. “Zeugenhouders wensen een perfecte kwaliteit en exact de juiste grondstoffen in het voer, om hun biggen en melkgevende zeugen de optimale zorg te kunnen bieden. Vleesvarkenshouders kiezen ook voor kwaliteitsvoer, maar zij kijken ook zeer scherp naar de prijs”, licht sectormanager Varkens Jeroen van Driel toe.

Met deze investering toont Agrifirm Feed aan vertrouwen te hebben in de toekomst van de varkenshouderij in Nederland. Zo bouwt de voercoöperatie ook in Veghel aan de varkenshouderij van morgen.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer