Kennisdeling over dekmanagement trekt

De eerste Kennissessie van Varkensnet, KPV en Varkens.nl maakte vanmiddag een succesvolle start. De sessie over een optimaal Dekmanagement trok ruim 40 belangstellenden naar de Groene Campus in Helmond.

NETmentor Alfons van den Belt opende de eerste sessie met de vraag: Wanneer gaat u tevreden naar huis vanavond? De meest gehoorde reactie was: als we weten wanneer we een zeug dubbel moetenj insemineren of niet. En: hoe krijgen we de zwaarste biggen en uniforme grote tomen.

Daarna gaf hij het woord aan Productmanager Geerts Wouters van Fransen Gerrits die vertelde over het effect van voer op de (re)productie.

Lei Timmermans, reproductiespecialist van Topigs Norsvin ging dieper in op de manier van werken in de inseminatiestal. Varkenshouder Mathy Verrijt vertelde over hoe hij op zijn bedrijf al jaren op een rij topresultaten weet te behalen. Maar toch verwacht hij dat het nog beter kan.

De sessie werd afgesloten met twee praktische workshops. In de eerste konden de zeugenhouders ervaren hoe ze de inseminatiewerkzaamheden kunnen optimaliseren op basis van het zeugenmanagementprogramma. De tweede workshop wisselden de zeugenhouders hun ervaringen uit over de voeding. Ze maakten daarbij samen een ideaal voerschema. 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer