Roosterprimeur komt in Spoordonk

“De primeur van een kunststof rooster met een kern van geweven draad die voldoet aan brandklasse B krijgt Kees van der Meijden in Spoordonk”, zegt Eric Langens, verkoper bij stalinrichter van Osch Uden. “Deze gecoate kunststof roostervloeren van Nooyen Pig Flooring zijn niet alleen brandvertragend, ook voelen ze zacht aan en geven de biggen meer grip. De spleten zijn overal even breed en rechthoekig waardoor biggen meer kracht kunnen zetten tijdens het drinken aan de uier.” De smalle spleten zijn bovendien welzijnsvriendelijker, kleinere biggen kunnen er niet met hun pootjes in vastgeklemd raken.

Naast de bijzondere biggenrooster komt aan een kant van het zeugeneiland een vergroot biggennest. De dichte vloer is 33 procent ruimer dan de wettelijke eis van 0,6 vierkante meter. “De regelbare vloertemperatuur en het ruimere ligoppervlak is beter voor de kwaliteit van de steeds groter wordende tomen”, legt Langens uit. “Vanwege de verwachte productietoename is ook de maatvoering van het gecoate frame afwijkend. Het meet 2,00 bij 2,50 meter en is op maat gemaakt.”

Verder geeft de vloer van het eiland maximaal comfort voor de zeug. Onder de zeug komt een element met dichte vloer voorzien van profiel en roosters van gietijzer. Aan de achterkant komt een element met geribbeld driekant staalrooster en een smalle strook normale driekant. “Grip en mestdoorlaat zijn optimaal”, benadrukt Langens. “Maar ook komen er twee speciale kraamstalvloeren in Spoordonk. In een kraamhok kan het gewicht van een kraamzeug continue gevolgd worden. De andere noviteit melden we later.”

Lees meer over deze Spoordonkse zeugenstal.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer