Half vol

Dorstig weer de afgelopen weken. Maar ik had genoeg water en soms zelfs een extraatje in de vorm van een biertje of wijn. Geen klagen dus. Warmte hoort bij de zomer; het is maar hoe je ermee omgaat. Bij mij was het glas dus half vol. En soms wat meer dan dat.

Tijdens de Open Innovatiedagen heb ik veel varkenshouders de hand geschud. Maar veel ook niet! Na afloop vroeg ik me af of dat nu iets was om over te klagen. Als ik keek naar wie ik wél had gesproken, dan was dat niet het geval. En was het glas ook hier zeker half vol.

Ik wil daarmee niet zeggen dat het niet lastig is voor veel mensen om hun hoofd boven water te houden momenteel. Het staat ze letterlijk aan de lippen en van half vol of half leeg is dus geen sprake. De druk vanuit de zakelijke en persoonlijke omgeving is hoog en de wil om door te gaan is er zeker. Maar toch lukt het niet altijd.

Ik probeer daar toch naar te kijken met het oog op een halfvol glas. Hoe kan ik ervoor zorgen dat het vliegwiel weer gaat draaien, wat is mijn rol daarin? Het is één van de redenen waarom ik met Varkens.nl de verbinding heb gezocht met VarkensNET en Stichting KPV. We streven hetzelfde na: de varkenshouderij op een hoger plan brengen. En door dat samen te doen, halen we een hoop faalkosten of efficiëntieverlies uit de kennisketen.

Het zit vaak in de kleine dingen. Geef mensen de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en de kennis te halen en brengen daar waar die nodig is. En kijk eens wat er gebeurt. Vorige week was ik bij een varkenshouder die me een aantal prachtige voorbeelden gaf. Op die energie wil ik graag door, in het belang van een krachtige varkenshouderij. De samenwerking met VarkensNET en Stichting KPV brengt die sterke sector een stukje dichterbij. Het glas hoeft ook niet voller te zijn dan nodig.

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer