Bewust ondernemen in RI&E-week

Dit jaar vindt de week van de risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) plaats van 15 tot en met 19 juni. Het thema is bewust ondernemen. Dit is een jaarlijks terugkerend initiatief van het Steunpunt RI&E in samenwerking met MKB Nederland en de sociale partners om extra aandacht te vragen voor veilig en gezond werken.

Het thema ‘Bewust Ondernemen’ zoomt in op de vraag ‘Heb ik als ondernemer alle risico’s wel goed in beeld?’ Bij bedrijfsrisico’s wordt al snel gedacht aan financiële risico’s, terwijl een veilige en gezonde werkplek van belang is voor bescherming van werknemers én materieel. Bovendien levert het ondernemers voordelen: bedrijven die actief zijn op het gebied van veilig en gezond werken hebben meer tevreden medewerkers (=productie), een betere positie op de arbeidsmarkt en blijken andere processen ook vaak beter op de rit te hebben.

Via een brede campagne worden ondernemers bewust gemaakt van het belang van een RI&E. Ondernemers worden aangespoord om er echt mee aan de slag te gaan of om de bestaande RI&E weer eens op te pakken. Het doel is veilig en gezond werken integreren in het bedrijfsproces.

RI&E is al sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Het plan van aanpak is een verplicht onderdeel van de RI&E. Dat staat in de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet).

Meer informatie vinden varkenshouders op deze site.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer