Meulendijks kandidaat varkensvoorman ZLTO

William Meulendijks is beoogd opvolger van Maarten Rooijakkers als voorzitter van ZLTO Vakgroep Varkenshouderij. Tijdens de algemene ledenvergadering van ZLTO op 23 juni kunnen ZLTO-leden Meulendijks kandidatuur bekrachtigen. Eventuele tegenkandidaten kunnen zich nog aanmelden tot 48 uur voor die vergadering.

De 32-jarige varkenshouder Meulendijks uit Deurne houdt op meerdere locaties 660 zeugen en 3.500 vleesvarkens. Ook is hij bestuurlijk actief bij de ZLTO-afdeling Deurne. Hij is vice-voorzitter en beheert de portefeuilles Milieu, Ruimtelijke ontwikkeling en Varkenshouderij. Als bestuurder vind hij het belangrijk om voor de toekomst voldoende ontwikkelingsruimte te creëren binnen acceptabele kaders. Verder probeert hij een bijdrage te leveren aan het beleid dat wordt uitgezet voor de varkenshouderij.

Daarnaast is hij sinds oktober 2014 bestuurslid bij de Stichting Varkens in Zicht. William is al enkele jaren enthousiast deelnemer aan het Weekend van het Varken. De varkenshouder vindt het belangrijk dat burgers zelf kunnen zien en ervaren hoe varkens op een moderne boerderij gehouden en verzorgd worden. Daarom steekt hij, samen met zijn hele familie, ieder jaar veel tijd en energie in de openstelling van hun zeugenbedrijf in Deurne.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    16° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer