Denen gaan ook voor tussensegment

Deense supermarkten gaan net als hun collega retailers in Nederland een tussensegment in hun vleeschappen introduceren. Dit nieuwe segment in het aanbod van varkensvlees wordt gepositioneerd tussen traditioneel en biologisch in. De toegevoegde waarde van het tussensegment zit hem in het geven van extra dierenwelzijn en transparantie over de normen en de herkomst. 

Dit doen de Deense supers omdat ze de stijgende consument bezorgdheid over het welzijn van landbouwhuisdieren serieus willen nemen. Bovendien willen ze de verkoop van varkensvlees met welzijnsvriendelijk geproduceerd Deens varkensvlees zo veel mogelijk op peil houden.
Ook zal er voor het introduceren van het vlees met welzijnslabel een communicatietraject richting consumenten in gang gezet gaan worden. Dit meldt de global meat site.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer