Hellebrekers gaat het CVI leiden

Ludo Hellebrekers wordt per 1 juni directeur van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) van Wageningen UR. Hij gaat meer veterinair contractonderzoek binnenhalen in Lelystad. Ook gaat hij de One Health-aanpak van Wageningen UR, het koppelen van humane en veterinaire gezondheid, verder uitdragen.

Voor wettelijke taken op het gebied van besmettelijke dierziekten blijft de vorige CVI-directeur, Andre Bianchi, verantwoordelijk. Het ministerie van EZ wil deze splitsing van wettelijke onderzoekstaken en contractonderzoek. Eventuele belangenverstrengeling is zo te voorkomen.

Met Hellebrekers (59) haalt Wageningen UR naar eigen zeggen een ‘grote vis’ binnen. De hoogleraar Veterinaire Anesthesiologie bij de Faculteit Diergeneeskunde aan de Universiteit van Utrecht, was tot vorig jaar voorzitter van de branchevereniging van dierenartsen KNMvD. Sinds 2006 is Hellebrekers lid van de Raad voor Dieraangelegenheden (RDA). De RDA adviseert de overheid over dierenwelzijn en diergezondheid. Ook is hij voorzitter van de Centrale Commissie Dierproeven. Deze commissie beoordeelt het inzetten van dierproeven in het wetenschappelijk onderzoek.

Dit meldt het nieuwsmedium voor Wageningen UR Resource.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer