Sliepenbeek versterkt top Vion Food

Met de aanstelling van Joost Sliepenbeek per 1 mei tot CFO van Vion Food krijgt de vernieuwing van de Vion-top weer een vervolg. Binnen een jaar na zijn aanstelling als CFO maakt Jacques Straathof alweer plaats voor een opvolger. Straathof blijft echter wel werkzaam binnen Vion Food en gaat zich toeleggen op een aantal strategische verbeteringsprojecten.

Sliepenbeek wordt door de perswoordvoeder van Vion Food als een super CFO betiteld. “Joost heeft een hartstikke goede reputatie en heeft precies de expertiseopbouw die wij nu nodig hebben.” Interim CEO Tom Heidman schat de kwaliteiten en ervaring van aanstaande CFO in als onmisbaar voor Vion Food. “Hij heeft ervaring binnen grote retailorganisaties en kennis van de financiële sector. In de jaren dat ik met Joost heb samengewerkt, ben ik bovendien onder de indruk geraakt van zijn vermogen teams te mobiliseren en mensen achter zich te krijgen.”

Sliepenbeek werkt nu nog als CFO bij de Van Gansewinkel Groep. Hij begon zijn loopbaan bij De Vleeschmeesters, dat later door Vion Food is overgenomen. Daarnaast heeft hij geruime tijd gewerkt bij Grootverbruik van Ahold, later opgegaan in Deli XL. Zijn loopbaan voerde hem verder langs diverse leidinggevende functies binnen Ahold en hij was CFO bij onder andere Albert Heijn, Ahold, Hema en C1000. Ook was hij lid van de Raad van Bestuur van Jumbo Group Holding.

Vion Food verwacht rond de zomer een nieuwe CEO te benoemen.
Lees meer de vernieuwingen bij Vion.

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer