AIR2-Pigs warmtewisselaar van ITB

ITBs AIR2-Pigs warmtewisselaar heeft tot 60% lagere energiekosten. Dat is bewezen! Overtuig uzelf tijdens de LIV Venray bij standnummer 310.

Of de winter streng is of mild, dat kan heel veel in stookkosten schelen. Daarom is bij met name de biggenopfok, waar ongeveer 60% van de totale energiekosten van een zeugenbedrijf worden gemaakt, een energiebesparende oplossing gewenst.

ITB Companies heeft daarom in samenwerking met adviseurs en agrarisch ondernemers, een warmtewisselaar ontwikkeld voor de varkensstal, de AIR2-Pigs. Het principe van deze lucht/luchtwisselaar werkt hetzelfde als de warmtewisselaar voor de pluimvee-industrie, die ITB Companies al jaren tot tevredenheid van de gebruikers op de markt brengt. Frisse, maar koude buitenlucht wordt opgewarmd door het te geleiden langs de warme uitstromende binnenlucht. De twee luchtstromen komen niet met elkaar in contact en worden dus niet gemengd. Hierdoor blijft de kwaliteit van de instromende lucht gewaarborgd en wordt de energie van de uitstromende lucht maximaal benut.

De wisselaar wordt geplaatst achter de luchtwasser, waar de uitstromende lucht warm is met een hoge luchtvochtigheid en daarom het meeste rendement wordt behaald. Dankzij deze hoge rendementen ligt de terugverdientijd van de AIR2-Pigs op ongeveer 2 tot 3 jaar. 

De warmtewisselaar kan worden toegepast in stallen met biggen, zeugen en vleesvarkens. Nu ook optioneel volledig brandvertragend leverbaar!

Voor meer informatie kunt u terecht bij ITB Companies (0485 578876) of sales@itbboxmeer.nl.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer