De wasmachinetest!

Eigenlijk was ik best wel veel. Op het zeugenbedrijf gaan we onder de douche, voordat we het bedrijf binnen gaan. We hebben bedrijfskleding, bestaande uit een korte broek, T-shirt en overall. Dit betekent elke dag een berg wasgoed. En daar komt de was van onze familie thuis nog bij. 

Tonnie draait de wasmachine in de stal met gespeende biggen, dus dat scheelt weer wat waswerk. Maar toch: drie wasmachines draaien dagelijks een paar rondjes.

Natuurlijk weet ik dat ik eerst alle zakken moet controleren. De overalls ondersteboven moet houden en uitschudden etc. En toch gebeurt het soms dat er iets wordt gewassen wat dus eigenlijk niet in een wasmachine thuis hoort.

Zo had ik deze week, meende weer eens dat ik super druk was, mijn overall in de wasmachine gepropt. Was door een klein biggetje met wat buikprobleempjes 'ondergescheten'. Dus moest ik snel even een wasje draaien. Daarvoor had ik wat jonge zeugjes geïnsemineerd en er zat nog een potje sperma in de overall. Dit potje belandedus in een wasprogramma van 40 graden Celsius, bonte was van 56 minuten op 1.400 toeren.

Tja, en dan ben ik weer benieuw, niet dat ik teveel tijd over heb of zo, of er na zo’n wasbeurt nog leven in dat potje sperma zit. Niet dat ik hem ga gebruiken, het was maar een reservepotje. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig. Even de microscoop aan zetten en op tempratuur opwarmen. Ja, er zit nog leven in. Geen bijzondere kwaliteit maar toch!

Verder kunnen de meeste balpennen niet tegen een wasbeurt. De meeste telefoons ook niet, ook al zijn ze waterbestendig. Het horloge van Marc Kikkert had geen moeite met het wasprogramma. Evenals de sleutels van de auto met afstandsbediening. Ik moet toch beter opletten, heb nu net weer een nieuwe telefoon. Wel waterbestendig, maar ik moet er niet aan denken dat...

Sabine Grobbink
Varkenshoudster
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Dinsdag
    22° / 10°
    5 %
  • Woensdag
    25° / 13°
    60 %
  • Donderdag
    23° / 13°
    50 %
Meer weer