Zwartboek 'Valse Lesstof' in de maak

De NVV heeft het meldpunt 'Valse Lesstof' ingericht. Niet alleen boeren, maar ook leerkrachten, ouders van schoolgaande kinderen en burgers kunnen daar meldingen kwijt over suggestieve, foute, misleidende en niet objectieve lesstof over de gehele agrarische sector. Zij kunnen hun reacties doorgeven op het digitale meldpunt: meldpuntvalselesstof@nvv.nl. 

Gekleurde lesstof helpt niet om jongeren om te gaan voor een toekomstige baan in de agrarische sector. De NVV  probeert via objectief onderwijs met name het kiezen voor werk in de varkenshouderij te stimuleren. Maar ook andere landbouwsectoren kampen in meer of mindere mate met hetzelfde probleem. Het is voor alle agrarische sectoren een aanrader om aan te sluiten bij dit initiatief.

Met de meldingen verwacht de belangenbehartiger een zwartboek samen te stellen. De NVV wil dit zwartboek eind 2014 nog proberen aan te bieden aan de lden van de Tweede Kamer. Politici kunnen steun geven bij het streven naar deugdelijk en objectief onderwijs over de Nederlandse landbouw.

Ook wil de NVV aan tafel met onderwijsorganisaties en uitgevers van lesstof. Dit is een eerste stap op weg naar objectieve landbouweducatie.

Het meldpunt 'Valse Lesstof' zal ook na het samenstellen van het zwartboek open blijven. De weg naar is en blijft een actueel onderwerp.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 4°
    20 %
  • Maandag
    11° / 8°
    95 %
Meer weer