Besloten furazolidon boerenbijeenkomst

De NVV en LTO willen in contact komen met de in de furazolidonaffaiere betrokken varkenshouders. Speciaal hiervoor organiseren de belangenbehartigers van de varkenssector samen een bijeenkomst op vrijdagavond 1 augustus. Alleen direct getroffen varkenshouders zijn welkom op deze besloten bijeenkomst van NVV en LTO. Op dat moment zijn de resultaten van de proefslachtingen van varkens bekend.

Volgens Eric Douma is deze "rare constructie van een openbare oproep en besloten bijeenkomst" nodig omdat de NVWA geen namen van de betrokken varkensboeren geeft. "Wij willen dat iedere gedupeerde weet dat wij het gesprek aan willen gaan en schouder een schouder optrekken met hen."

Bij de getroffen varkensbedrijven bestaat veel onduidelijkheid. Tijdens deze bijeenkomst willen de NVV en LTO met de betrokkenen in gesprek treden om te inventariseren en tot eventuele oplossingen te komen. Ook de juridische kant van de zaak zal belicht worden.

Vooraf aanmelden is nodig en kan via een mailtje naar info@nvv.nl.

Meer informatie is te verkrijgen via NVV-voorzitter Ingrid Jansen (06) 83668633 of voorzitter LTO-Noord Varkenshouderij Eric Douma (06) 51583118.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    12° / 4°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer