Kunstvarkens touren naar Valkenswaard

Verder bouwen aan het verbeteren van het sectorimago krijgt een impuls met Passion for Pigs on Tour. Met te beschilderen kunstvarkens trekken varkenshouders naar diverse kleinere en grote steden. In Valkenswaard vindt de aftrap plaats van het eerste publieksevenement van het door varkenshouders zelf opgezette Varkens Vandaag.

Met Passion for Pigs on Tour wil Varkens Vandaag inwoners in en rond stedelijke gebieden op een positieve manier bereiken. Dit gebeurt niet alleen via aandacht en informatie via de media, maar vooral via gesprekken tussen varkenshouders en de burgers tijdens het evenement. Het combineert varkenskunst met informatie, beleving en een goed gesprek over de varkenshouderij in Nederland.

Varkens Vandaag heeft vijftig levensechte kunststof varkens laten maken van 140 x 90 centimeter. Een flink aantal professionele kunstenaars, lokale helden en andere persoonlijkheden beschilderen de kunstvarkens ‘live’. Varkens houden is volgens de organisatie een kunst. Na Valkenswaard trekt de varkenstour naar verschillende grote steden. Passion for Pigs 2014 wordt afgesloten met de verkoop van de beschilderde kunstvarkens. Bezitters kunnen hun trots ermee laten zien. Met de opbrengsten verwacht de organisatie de kosten van het evenement te dekken.

Vrije toegang
Passion for Pigs on Tour vindt plaats op zondag 29 juni van 12.00 tot 18.00 uur tijdens het evenement “Uit de Kunst” in het centrum van Valkenswaard. Varkens Vandaag werkt daarvoor samen met de Valkenswaardse Varkenshouders, de organisatie van “Uit de Kunst” en de “Kunstkeuken”. Het is vrij toegankelijk voor het publiek.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer