Polen bijscholen over bedrijfshygiëne

Buitenlandse medewerkers van AB Brabant duiken een paar uurtjes in de Nederlandse hygiënewensen. Op16 mei organiseert het Brabantse uitzend- en detacheringsbedrijf in samenwerking met de Gezondheidsdienst voor Dieren  (GD) een themabijeenkomst over hygiëne op agrarische bedrijven. Voertaal is die dag Nederlands en Pools.

“Hiermee creëren we met name bij onze Poolse Serviceteam medewerkers extra bewustwording”, stelt Niek van Lin, accountmanager bij AB Brabant. “Zij werken dagelijks met dieren op onder meer varkensbedrijven en oog voor hygiëne is daarbij letterlijk van levensbelang. Zeker als ze in Polen zijn geweest, dichtbij de haard van Afrikaanse varkenspest bij de Russiche grens. Wij willen de risico's op het binnenhalen van kiemen via onze medewerkers zo maximaal mogelijk uitsluiten. Die verantwoordelijkheid hebben wij ook richting onze klanten varkenshouders.”

Samen met een specialist van GD geeft AB Brabant met praktijkvoorbeelden inzicht in algehele bedrijfshygiëne. Het begint voor de Poolse arbeidskrachten al met het betreden van het boerenerf. Van Lin: “Schone laarzen zijn cruciaal omdat de meeste medewerkers van ons op meerdere agrarische bedrijven werkzaam zijn. Zoiets maakt het extra belangrijk de juiste hygiënemaatregelen in acht te nemen." 

De themabijeenkomst vindt plaats bij de Ruurhoeve in Hoogeloon.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 9°
  70 %
 • Donderdag
  9° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  9° / 8°
  70 %
Meer weer