Vijf jaar berenonderzoek gebundeld

Boars on the way heeft 5 jaar onderzoek op een rij gezet. Het volledige onderzoeksrapport van het programma ‘Boars heading for 2018’ is nu openbaar.
Het programma is een initiatief van de Nederlandse varkensvleesproductieketen, vertegenwoordigd in de Stuurgroep Stoppen met castreren. In het rapport zijn 50 individuele onderzoeken gebundeld uit een totaal onderzoeksprogramma dat in de loop van 5 jaar (2009-2013) in Nederland is uitgevoerd.
De Nederlandse varkenssector beoogt met het programma tegemoet te komen aan maatschappelijke eisen en tegelijk een efficiëntere productie te realiseren. Uitgangspunt daarbij is dat de kwaliteit van het vlees van de niet gecastreerde varkens gewaarborgd moet blijven. ??De complexiteit van het onderwerp leidde tot een zeer brede en lange termijn aanpak van het onderzoek. In de afgelopen 5 jaar omvatte het onderzoeksprogramma de volgende aandachtsvelden: ?- consumenten beleving?- economische en internationale ontwikkelingen?- detectie van berengeur?- preventieve maatregelen om het risico op berengeur te verminderen?- boerderij management in relatie tot berengeur en gedrag van beren ??Het vijfjarige onderzoeksprogramma is gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en het Productschap Vee en Vlees. 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 6°
    50 %
  • Zondag
    16° / 9°
    40 %
  • Maandag
    16° / 8°
    70 %
Meer weer