Biggennotering+beweegt+tussen+Spaanse+en+Duitse+markt
Nieuws
© Varkens Archief

Biggennotering beweegt tussen Spaanse en Duitse markt

De Nederlandse biggennoteringen zijn sinds eind oktober 2023 gestegen of constant gebleven. Na zeven maanden van voorspoed is daaraan een einde gekomen. Spanje heeft als eerste een daling ingezet. Duitsland houdt de biggennotering ook deze week stabiel hoog.

Voor de notering van Nederlandse biggen zijn de Duitse en Spaanse biggenmarkten belangrijke graadmeters. De Duitse biggennoteringen blijven nog steeds stabiel hoog. Zo piekt de Duitse VEZG-biggennotering al acht weken onveranderd op 85 euro per big. Ook deze week kunnen de Duitsers hun biggennoteringen stabiel houden.

In Spanje is het een iets ander verhaal. In week 16 daalde de biggennotering daar voor het eerst sinds begin oktober 2023. Er ging een euro per big af. Dit gebeurde na twee weken op een rij een piekprijs van 92 euro per big te hebben genoteerd. In week 17 ging er opnieuw een euro per big af en deze week is er opnieuw 2 euro af gegaan.

De biggennoteringen in Nederland zitten tussen die twee marktbewegingen in. Een week later dan Spanje volgde hier een lichte daling van de biggenprijs. Na pieknoteringen van 87 euro per big bij Vion en 80 euro per big bij de BestPigletPrice (BPP) noteerden beide noteringen vorige week 50 cent lager. Deze week doet Vion er 2,50 euro per big af en BPP noteert 2,00 euro lager.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  65 %
Meer weer