Fokbedrijf Klein Ikink

Fokbedrijf klein Ikink is een modern en ambitieus fokbedrijf met 700 zeugen en 2300 opfokplaatsen te Vragender (Achterhoek). Elders worden onze beren uit de fokkerij afgemest, hiervoor zijn 4500 plaatsen aanwezig. Sinds 1969 worden op dit bedrijf al NL zeugen gefokt. Het is een echt familiebedrijf met een team enthousiaste medewerkers, dat zich gespecialiseerd heeft in het fokken van hoogwaardige TOPIGS 20 dieren.

 Terrein Klein Ikink

Alle zeugen lopen in groepshuisvesting en door middel van o.a. luchtwassers wordt er aan de milieu eisen voldaan. Sinds 2006 werken we al met gescheiden diergroepen en aangepast stalmanagement om zo de gezondheid verder te kunnen verbeteren. Met de nieuwbouw van 2010 hebben we dit nog verder kunnen uitbouwen door de fokkerijbeertjes gelijk met spenen van het bedrijf af te voeren. Dat deze manier van werken de gezondheid verbeterd heeft, blijkt uit de bloeduitslagen en uit het zeer hoge percentage geslachte beren zonder slachtafwijking en de hoge groei van de restproductberen.

Familie Klein Ikink

Ondanks de simpele huisvesting in de kraamstal en het stijgend aantal levend geboren biggen is de uitval al jaren 5%. Dit is te danken aan jarenlange fokkerij op grootbrengend vermogen van de zeug. Ons doel is om een zeug te fokken die zonder kunst en vliegwerk veel gezonde biggen kan spenen. Alle zeugen die voor de zuivere NL fokkerij worden ingezet hebben veel lengte en moeten minimaal 16 spenen hebben. Hierdoor leveren we opfokgelten met veel spenen. Ook wordt alleen sperma besteld van een select aantal beren die positief scoren op zowel zeugen als vleesvarkenskenmerken.

Meer informatie
Voor de technische gegevens van Klein Ikink kunt u terecht op de TOPIGS-website.

P. & M. & D. Klein Ikink
Oude Winterswijkseweg 31
7134 PG  VRAGENDER
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer