Aanmelden voorstelling


Het varkensbedrijf als insipratiebron voor een toneelvoorstelling. Voor veel varkenshouders wellicht lastig te geloven, maar theatermaker Lucas De Man deed het. De Man verdiepte zich in het wel en wee van de (Vlaamse) varkenshouderij en schreef er een solovoorstelling over. De voorstelling was vorig jaar in Vlaanderen een groot succes. De Nederlandse première van het stuk 'Wij Varkenland' vond plaats op 3 augustus in De Verkadefabriek in 's Hertogenbosch, tijdens het festival Boulevard. Het stuk kreeg lovende recencies in onder meer De Volkskrant.

Een voorstelling over verlangen, roots, terugkeren, heimwee, varkens en 'wanderen'. Zo omschrijft De Man zijn solovoorstelling. De teloorgang van het familiebedrijf is de rode draad. De Man gebruikt het varken en de varkenswereld als metafoor voor de veranderende wereld en de zoektocht naar zijn rol daarin. Hij ging ter voorbereiding van de voorstelling op stage bij verschillende varkenshouders en interviewde graanhandelaars, bankiers, boerenbondleden, veeartsen en agrarische hulpverleners.

De voorstelling is eind september drie keer te zien in De Verkadefabriek in 's Hertogenbosch. Varkens mag 10 varkenshouders gratis meenemen naar de voorstelling op 27 september. Er zijn voor de lezers van Vakblad Varkens nog twee plaatsen beschikbaar. Wilt kans maken op een toegangskaart? Meld u dan hier aan.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
  • Maandag
    17° / 8°
    20 %
Meer weer