Balansballen gaan de grens over

Ook Belgische varkenshouders kunnen nu balansballen gebruiken in hun stal. Het Nederlandse bedrijf Balansbal BV heeft goedkeuring gekregen voor de invoering.

De balansbal is sinds 2005 in Nederland op de markt. “In 2010 is het gelukt ons product gecertificeerd te krijgen en zijn we commercieel aan de slag gegaan in Nederland”, zegt Erik Franc verkoop en marketingmanager van Balansbal BV. De afgelopen jaren is geprobeerd om de certificering door te laten voeren naar België. “Maar daar kregen we geen voet aan de grond. Zonder aandringen heeft nu België alles één op één overgenomen van Nederland en heeft de eerste varkenshouder in België goedkeuring gekregen voor invoering . Dit is dus vanaf nu toegestaan. ”

Emissie eisen
De balansbal pakt het klimaat in de stal aan. Het kan dienen als alleenstaand systeem of als extra maatregel om te voldoen aan de gestelde emissie eisen. De bal geeft een reductie van 29 procent en in combinatie met Vevovitall 42 procent. De ballen zijn voor de helft gevuld met water waardoor de ballen dieper in de mest vallen en beter kunnen kantelen. Hierdoor wast de bal zichzelf schoon en verlaagt het de uitstoot van ammoniak.

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    16° / 9°
    20 %
  • Donderdag
    19° / 6°
    10 %
  • Vrijdag
    21° / 8°
    10 %
Meer weer