Luchtwasser Dorset

De meest logische keuze voor Maatschap Megens is volgens Dorset een biologische luchtwasser. Dan is er geen zuuropslag nodig. Wel is het belangrijk een luchtwasser te kiezen met weinig weerstand, door gebruik te maken van een groot filterpakket. Dorset garandeert dat de maximale tegendruk in de luchtwasser 30 Pascal is. Hierdoor blivjen de ventilatiekosten binnen de perken. 

De luchtwasser is van het tegenstroomprincipe: de lucht komt van onderaf en het waswater van bovenaf. Daardoor blijft de luchtwasser beter schoon. De investering voor de luchtwasser beloopt € 34.750. De jaarlijkse exploitatiekosten zijn € 3.400.

Nadeel van een biologische luchtwasser is dat jaarlijks 410 kuub spuiwater vrijkomt. De opslag van 100 kuub is hiervoor te klein. Dat is echter goed op te lossen door een denitrificatie-unit te plaatsen. Daarmee daalt de hoeveelheid spuiwater tot 109 kuub. De geplande opslag van 100 kuub is daarmee groot genoeg. Een denitrificatiesysteem vergt een investering van € 18.250.

Om warmteterugwinning mogelijk te maken adviseert Dorset de montage van pvc-buizen op de bodem van de put van het waswater. Daarmee is zo’n 6-7 graden warmte uit het water te halen, dat niet kouder mag zijn dan 12-13 graden. Anders wordt de werking van de wasser nadelig beïnvloed. De bacteriegroei loopt terug en daarmee ook de goede werking van de wasser.

Download hier de offerte van Dorset.
Download hier het dimension plan van Dorset

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    17° / 7°
    90 %
  • Zondag
    16° / 9°
    70 %
  • Maandag
    17° / 8°
    70 %
Meer weer