Duitsland krijgt gegevens mesttransporten

Duitsland krijgt volledig inzicht in mesttransporten uit Nederland om de controle hierop te kunnen verbeteren. Met deze gegevensuitwisseling wordt handhaving op fraude met grensoverschrijdende mesttransporten vergemakkelijkt. Voor de Nederlandse toezichthouder is het voordeel dat eenvoudiger is na te gaan of mesttransporten naar Duitsland ook daadwerkelijk zijn aangekomen en de mest niet illegaal terug is vervoerd.


Afspraken
De afspraken zijn vastgelegd in een zogenoemd Memorandum of Understanding dat is ondertekend door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), de Landwirtschaftskammer Niedersachsen, de Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalenen het Landesamt für Natur, Umwelt und Verbraucherschutz Nordrhein-Westfalen. Het geeft de Duitse partijen recht op inzage in dossiers van de NVWA met gegevens over grensoverschrijdende mesttransporten: planningen, meldingen, transportdocumenten, GPS-gegevens van laad- en loslocaties en analyses.


 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  20° / 11°
  20 %
 • Zondag
  23° / 11°
  10 %
 • Maandag
  24° / 12°
  10 %
Meer weer