NVV gaat actievoeren tegen AH

De Nederlandse Vakbond Varkenshouders (NVV) gaat vrijdagmiddag om 13:00 uur actievoeren bij het hoofdkantoor van Albert Heijn in Zaandam. De supermarktketen stuurde eerder deze week een brief naar haar producenten, waarin zij schrijft per 17 september twee procent meer korting te zullen rekenen vanwege de overname van een pakket C1000-winkels.

Met het spandoek “Wurgt AH voedselproducent??” willen de NVV aandacht vragen voor de oneerlijke margeverdeling in de keten en de macht van de supermarkten.

De actie wordt georganiseerd samen met de Nederlandse Akkerbouw Vakbond, de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders, Dutch Dairymen Board en het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt.

De organisaties willen hiermee laten zien dat ze als primaire voedselproducenten de handelswijze van Albert Heijn niet accepteren. ?

De Youth Food Movement kwam gisteren in actie en riep klanten via social media op zichzelf twee procent korting te geven door mee te doen aan een guerrilla stickeractie. Inmiddels is de AH trending op twitter. De jongerenbeweging vindt het oneerlijk dat de AH heeft besloten alle leveranciers te korten. Zij zijn bang dat boeren - die toch al weinig verdien- hiervan de dupe worden.

J

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer