Er helemaal voor gaan

Op zeven juni 2012 om 03:30 uur begon ik aan de afdaling; donker, spanning, enthousiasme, wat gaat de dag brengen. Om 05:16 uur kon ik eindelijk starten, het voelde alsof ik – voordat ik begon - al tijd te kort kwam. De eerste beklimming ging vlot; in anderhalf uur. Zo ook de tweede en de derde: net een Zwitsers uurwerk. Het ging lekker, het ging snel, maar ik bleef het gevecht tegen de klok voelen; haal ik zes keer voor 20:00 uur? ?

De vierde beklimming was zwaar, heel zwaar. Beklimming vijf: tiktaktiktaktiktak, de klok, de klok! Om 17.03 uur vertrok ik vanuit het oppeppunt naar beneden om hopelijk aan te kunnen sluiten voor de zesde en laatste beklimming. Het doel: met BIG Challenge over de streep. ?Het gevecht met de klok ging verder, nog altijd het gesjeesde gevoel in het lichaam. Nog één keer de kop in de wind en stampen op de pedalen, anders kom ik er niet. Nog één keer alles geven, want als je denkt dat het half kan, dan moet je het helemaal doen!

De finish in zicht met een zee van roze helmpjes. Mijn ouders - zo bijzonder mijn vader - familie en vrienden bij de eindstreep. Ik heb het gehaald, de strijd met de klok gewonnen. En nu hopen dat we met deze sportieve overwinning een stap dichter bij de overwinning van kanker zijn gekomen! Het was ongelofelijk!!!

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zaterdag
    14° / 8°
    20 %
  • Zondag
    15° / 6°
    20 %
  • Maandag
    11° / 7°
    95 %
Meer weer