Slachtanalyse via internet

Slachterij van Rooi Meat biedt haar leveranciers voortaan slachtanalyse via internet aan. Varkenshouders krijgen online inzicht in hun slachtgegevens en kunnen die data koppelen aan managementgegevens.

Samenwerking

Van Rooi Meat werkt hiertoe samen met Agrovision. Slachtanalyse is een product van Agrovision, dat tot voor kort alleen in de mengvoersector gebruikt werd. Van Rooi wilde in eerste instantie alleen de slachtgegevens van zijn klanten toegankelijk maken via internet. De koppeling met een managementprogramma verschaft varkenshouders echter extramogelijkheden om te sturen in de bedrijfsvoering.

Eén oogopslag

In één oogopslag toont het programma de slachtbevindingen, gecombineerd met de technische resultaten van het varkensbedrijf. Ook wordt de link gelegd tussen uitbetaling en slachtbevindingen. Het programma kan trend- en correlatierapporten laten zien, waardoor de varkenshouder inzicht krijgt in de verbeterpunten voor zijn afleverstrategie. Daarnaast wordt de relatie tussen slachtgegevens en de korting of toeslag op de uitbetaling getoond. Het is ook mogelijk gegevens te selecteren op basis van gewicht, spek/spier, vleespercentage, prijs en andere details.

Vergelijken

De varkenshouder kan leveringen vergelijken. Ook is het verloop in de tijd te zien. Als de varkenshouder wil, stuurt hij gegevens eenvoudig door aan externe begeleiders.
 

Lees ook

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Woensdag
    10° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer