Goed jaar voor Pigture Group

Voor Coöperatie Pigture Group, moedermaatschappij van TOPIGS en Varkens K.I. Nederland, was 2010 een buitengewoon goed jaar. De winst na belastingen van €2,1 miljoen was de hoogste sinds 10 jaar en een verbetering van €1,7 miljoen ten opzichte van 2009. Het bedrijfsresultaat was €3,6 miljoen.


Dat bleek maandagavond tijdens de jaarbijeenkomst van de coöperatie. Pigture Group realiseerde in 2010 een omzet van 92,1 miljoen, een toename van 7,4 miljoen ten opzichte van 2009.
De internationale activiteiten van Pigture Group droegen voor een belangrijk deel bij aan het positieve financieel resultaat, zo lichtte algemeen directeur Martin Bijl van Pigture Group BV toe. De in 2008 ingezette reorganisaties en herpositionering van bedrijfsonderdelen wereldwijd wierpen duidelijk hun vruchten af. Bijl noemde in het bijzonder de Canadese activiteiten. In het verleden zorgenkindje, nu omgeturnd tot economisch stabiele factor voor TOPIGS. De buitenlandse bedrijven droegen in 2010 voor €8 miljoen bij aan het resultaat, in de vorm van resultaat en royalties.
Pigture Group investeerde in 2010 €7 miljoen in onderzoek en productontwikkeling. De komende jaren ligt de focus op genomic selection, waarmee sneller en meer genetische vooruitgang te boeken is.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Zondag
    16° / 9°
    20 %
  • Maandag
    18° / 7°
    20 %
  • Dinsdag
    17° / 9°
    30 %
Meer weer