Dialoog megastallen van start

Vanaf vandaag wordt iedereen opgeroepen zijn of haar mening over ‘megastallen’ vast te leggen. Op de site van het Ministerie van EL&I, www.dialoogmegastallen.nl, kunnen bezoekers zich registreren en reacties achterlaten. Daarmee komen partijen uit verschillende velden bij elkaar en kunnen zij online de dialoog aangaan.


Aanleiding voor deze dialoog is de maatschappelijke discussie rondom intensieve veehouderij. Uit recent onderzoek van het Ministerie van EL&I blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders tegen megastallen is: 49 procent zegt tegen megastallen te zijn of hier toe te neigen, tegen 42 procent die hier positief tegenover staat. Staatssecretaris Henk Bleker wil graag weten waar de weerstand van die grote groep vandaan komt.


Uit het onderzoek blijkt verder dat 59 procent van de bevolking de discussie over 'megastallen' (zeer) zinvol vindt. Door verschillende partijen (burgers, bedrijfsleven, overheid, wetenschap) met elkaar te laten discussieren, hoopt Bleker de kennis over de intensieve veehouderij bij iedereen te vergroten. Zo kan op een breed en gelijk niveau de dialoog plaatsvinden.


Alle reacties uit 'de dialoog' zullen in september verzameld worden. Staatssecretaris Henk Bleker neemt deze bundeling van ideeën en opvattingen mee in het bepalen van zijn standpunt rondom het beleid van de veehouderij.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

  • Vrijdag
    14° / 11°
    80 %
  • Zaterdag
    18° / 8°
    20 %
  • Zondag
    18° / 10°
    65 %
Meer weer