KDV gaat ‘Sterrenvlees’ leveren

De Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) breidt haar vleesassortiment uit met het Beter Leven-kenmerk van de Dierenbescherming. Varkenshouders die vlees willen produceren met één ster kunnen zich melden.

KDV leverde al vlees met andere ‘duurzame’ keurmerken: Milieukeur, biologisch en British Welfare. De huidige deelnemers KDV voldoen al aan de meeste eisen die de Dierenbescherming stelt voor de productie van vlees met één ster.

Het belangrijkste verschil is de oppervlakte-eis van 1 m² per dier die de Dierenbescherming stelt. KDV is in 2010 begonnen met het experimenteren met die extra leefruimte. Inmiddels heeft de Dierenbescherming enkele bedrijven goedgekeurd.

KDV is een samenwerkingsverband van varkenshouders, een slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten, die duurzaam geproduceerd varkensvlees op de markt brengen. De ketenpartners maken onderling afspraken over de wijze waarop het varkensvlees geproduceerd wordt.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 2°
  0 %
 • Vrijdag
  13° / 0°
  0 %
Meer weer