POV+start+zoektocht+naar+beste+douche+en+R%26amp%3BO%2Dplaats
Nieuws
© Jos Thelosen

POV start zoektocht naar beste douche en R&O-plaats

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) roept vooral erfbetreders op om varkensbedrijven te nomineren voor de verkiezing van de beste douche en R&O-plaats. In de varkenshouderij wordt het uitreiken van de Douche en R&O Awards voor de vierde keer georganiseerd.

De POV is op zoek naar de beste douche en R&O-plaats in de varkenshouderij. De eerste editie van de beste bedrijfsdoucheverkiezing vond plaats in 2021 en werd gewonnen door Evert en Carolien Hendrikx-Van de Laak uit het Limburgse Lottum.

In 2022 werd de verkiezing breder getrokken door ook een award voor de beste R&O-plaats op een varkensbedrijf in te stellen. In dat jaar won varkenshouderij Dorvar in het Gelderse Dreumel de Douche Award en het varkensbedrijf van familie De Jong in het Utrechtse Leerbroek de R&O Award.

Aanmelden tot 1 augustus

Erfbetreders wordt nu gevraagd om hun favoriete douche en/of R&O-plaats op varkensbedrijven te nomineren. Het aandragen van de kanshebbers kan tot 1 augustus. Een deskundige jury zal uit de genomineerden een winnaar kiezen. De winnaar krijgt een prijs die beschikbaar is gesteld door MS Schippers.

De awards zijn in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de biosecurity. Met de opmars van Afrikaanse varkenspest in Europa is een goede biosecurity van groot belang, stelt de POV.

Meer informatie en aanmelden kan bij de Coalitie Vitale Varkenshouderij.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  30° / 17°
  40 %
 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
Meer weer