ForFarmers+versterkt+positie+met+overname+Van+Triest+Veevoeders
© Studio van Assendelft

ForFarmers versterkt positie met overname Van Triest Veevoeders

ForFarmers neemt Van Triest Veevoeders over. Van Triest is gespecialiseerd in het verhandelen van reststromen. De overname betreft de in- en verkoopactiviteiten, inclusief de bijbehorende op- en overslagfaciliteiten in Hoogeveen en Coevorden en transportmiddelen.

De overname past in ForFarmers' missie 'For the future of farming'. Dat richt zich op het inzetten van reststromen om langs die weg bij te dragen aan duurzaam en betaalbaar en voedsel. ForFarmers is in Nederland, onder de naam CirQlar, al lange tijd actief in het leveren en verwaarden van reststromen en heeft hiervoor op- en overslaglocaties in Lochem en Heijen.

Van Triest is sinds 1959 actief in het verhandelen van reststromen. Het bedrijf verhandelt jaarlijks ruim 1 miljoen ton aan reststromen. Van Triest heeft afnameovereenkomsten voor reststromen met bierbrouwerijen, de suiker-, bio-ethanol-, graanverwerkende-en aardappelverwerkende industrie en, voor wat betreft ruwvoeders, met veel landbouwers. De producten, zoals bierbostel, aardappelpersvezels, kuilmais en perspulp worden verkocht aan circa 3.500 boeren vooral in Nederland maar ook in België en Duitsland.

Verduurzamen voedselketen

Pieter Wolleswinkel, CEO ForFarmers: 'We verheugen ons op de samenwerking met Van Triest. De bundeling van onze activiteiten betekent dat we onze leveranciers van reststromen nog beter kunnen bedienen en onze klanten een nog beter en breder aanbod van dergelijke producten kunnen leveren. Daarnaast zetten we een volgende stap in het verduurzamen van onze voedselketen.'

Hein van Triest, directeur en eigenaar van Van Triest vult aan: 'We kennen ForFarmers al jaren en herkenden een vergelijkbare focus op klantgerichtheid en medewerkerstevredenheid. Dat zijn belangrijke factoren geweest in de keuze om ons familiebedrijf onder te brengen bij ForFarmers.' Van Triest Veevoeders heeft 90 medewerkers.

ForFarmers neemt, onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt, de aandelen over van Van Triest. De afronding van de transactie zal naar verwachting in najaar 2024 plaatsvinden. De aankoopprijs wordt volledig in contanten voldaan, verdere financiële details worden niet bekendgemaakt. De directie van Van Triest zal na afronding van de (ver)koopovereenkomst actief betrokken blijven.

Bekijk meer over:

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer