Nog+vijf+met+AVP+besmette+zwijnen+in+Duitse+deelstaat+Hessen+gevonden
Nieuws
© Vidiphoto

Nog vijf met AVP besmette zwijnen in Duitse deelstaat Hessen gevonden

Na de vondst van het eerste met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmette zwijn in de Duitse deelstaat Hessen op 15 juni zijn er nog vijf besmette wilde zwijnen gevonden. Bij de intensieve zoektocht met drones en speciaal getrainde honden zijn in totaal 23 kadavers gevonden en getest.

Het landbouwministerie van de Duitse deelstaat maakte bekend dat alle vijf besmette zwijnen binnen een afstand van zo'n 500 meter van de vindplaats van het eerste met AVP besmette zwijn zijn gevonden. De vondst van meer besmette zwijnen was te verwachten, omdat het 7.300 hectare grote kerngebied sinds de vondst van het eerste besmette zwijn intensief op kadavers is onderzocht. Van twee van de gevonden 23 kadavers is de uitslag nog niet bekend.

De Duitse vereniging van varkenshouders ISN geeft aan dat de nieuwe vondsten geen extra risico's opleveren, omdat ze binnen het kerngebied liggen. Wel roept de organisatie de varkenshouders op om alert te zijn en de bioveiligheidsmaatregelen op het eigen bedrijf strikt te handhaven.


Met de nieuwe besmetting bij wilde zwijnen in de deelstaat Hessen komt AVP weer dichter bij Nederland. De reisafstand tot het besmette gebied is zo'n drie uur. Hessen ligt naast de deelstaat Noordrijn-Westfalen, waar met 5,77 miljoen varkens en bijna 5.300 bedrijven de meeste varkens en varkenshouders van Duitsland zijn gevestigd.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  24° / 17°
  75 %
 • Maandag
  22° / 14°
  20 %
 • Dinsdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer